Σάββατο, 4 Μαΐου 2024
13
ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2010


Μέτρα κατά της ανεργίας
Συνέντευξη με τον Γεν.Γραμματέα Κοινοτικών και άλλων πόρων του Υπ.Εργασίας κο Θ.Τσέκο.
Της Συντακτικής ομάδας

Η ανεργία βλάπτει σοβαρά την υγεία
Πόσο μας επηρεάζει η κρίση;
Του Ελευθέριου Θηραίου 

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Επιχείρηση και ευαισθησία.
Της Δήμητρας Κονδύλη 

Επιχειρηματικότητα μεταναστών
Ευκαιρίες μέσα από προκλήσεις.
Της Μαίρη Δέδε 

Φιλανθρωπία και καπιταλισμός
Σχέση ανταπόδοσης;
Της Κυριακής Τριπερίνα

Περί εγκληματικότητας
Τα συμπτώματα της ασθένειας.
Της Σοφίας Πράπα

Editorial
Hannibal ante portas

Ατζέντα
Προκηρύξεις, πρωτοβουλίες, συνέδρια, ημερίδες

Σχολιαστής
Αγώνας ζωής, αγώνας δρόμου

Καυτή Πατάτα
Για εκλογικό σώμα και υποψηφίους οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2010

Αντιλογίες
Από που είμαι;

Πήγα-Είδα-Διάβασα
Ο μήνας που έφυγε. Τα καλά πρέπει να μοιράζονται

PDF Εκτύπωση E-mail


           
1   Έκθεση φωτογραφίας από το 18Ανω

Έκθεση του Φωτογραφικού Εργαστηρίου του 18 Ανω στην ΕΜΣΤ (πραγματοποιείται στο Κτήριο του Ωδείου Αθηνών). Μέχρι την 1η Αυγούστου, τρία φωτογραφικά projects που ετοίμασε το Εργαστήριο και που υπερβαίνουν την επιείκεια με την οποία οι φιλάνθρωποι κρίνουν συνήθως τέτοιου τύπου δουλειές. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση www.emst.gr.


2 Ένας διαφορετικός "Προμηθέας Δεσμώτης"

Μια παράσταση διαφορετική από τις άλλες, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Την Πέμπτη 15/07 παίζεται στο Ηρώδειο η παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης», από το γερμανικό σχήμα Rimini Protocol, όπου καθημερινοί άνθρωποι φέρνουν στη σκηνή (και τί σκηνή!) τις εμπειρίες τους σε σχέση με το αρχαίο κείμενο. Ενας από τους συμμετέχοντες και μάλιστα αναλαμβάνοντας έναν από τους Προμηθείς είναι ο φίλος μας ο Λάζαρος Πετρομελίδης. Καλή επιτυχία σε όλους/ες, θα είμαστε εκεί να τους χαρούμε και να τους καμαρώσουμε και μετά, ελπίζουμε να μας δώσουν και μια συνέντευξη. Λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στο www.greekfestival.gr.


1   Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων 

Τις Δευτέρες 6 και 20 Σεπτεμβρίου 2010, ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί για 9η φορά η Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων που διοργανώνει το Θέατρο «Δόρα Στράτου» με το Τμήμα Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID-UNESCO στο κηποθέατρο "Δόρα Στράτου", στο Λόφο Φιλοπάππου, απέναντι από την Ακρόπολη. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Χάρη Μπακόπουλο, τηλ. 210 324 6188 - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  και www.grdance.org


2 Επιχορηγούμενα προγράμματα από το ΙΝΜΕΚΟ

Το Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικής Οικονομίας «ΙΝΜΕΚΟ» έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο ένα νέο κύκλο επιχορηγουμένων προγραμμάτων για Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, για μεταποιητικές επιχειρήσεις αλλά και επιχειρήσεις στον τομέα των υπηρεσιών και του εμπορίου στην Ψηφιακή Σύγκλιση. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το ΙΝΜΕΚΟ στο τηλέφωνο 2108226562 και e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


1   Οι ΤΠΕ στην εκπαίδευση

Το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή “Οι ΤΠΕ στην Εκπαίδευση” θα πραγματοποιηθεί από 23/9/2010 έως 26/9/2010 από την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ΕΤΠΕ). Το συνέδριο στοχεύει στη διαπραγμάτευση των σύγχρονων επιστημονικών προσεγγίσεων σχετικά με το πεδίο των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση και της Ηλεκτρονικής Μάθησης γενικότερα. Η συνάντηση θα διεξαχθεί στην Κόρινθο και οργανώνεται από το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κο Αθανάσιο Τζιμογιάννη στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.