Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
16
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011


Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών
Ο Δήμος Κορυδαλλού ανοίγει δρόμους
Των Κ.Τριπερίνα και Ν.Χριστάκου

Σχολεία Πρότυπα, Πειραματικά και άλλα
Οι άριστοι ζουν ανάμεσά μας!
Της Σίσσυς Ανδριτσοπούλου

Το παιχνίδι των δικαιωμάτων
Ο μικρός Σαφάρ και η Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού
Της Σοφίας Πράπα

Η εποχή των τεράτων
Με αφορμή την ομιλία του Σλάβοι Ζίζεκ
Της Συντακτικής ομάδας

Unseen tours
Το Λονδίνο των αστέγων
Της Λιλίκας Τρικαλινού

Μηχανισμοί διάσωσης
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου
Του Βαλκάνιου

Editorial
Οι φορείς της κοινωνικής οικονομίας δείχνουν το δρόμο

Ατζέντα
Προκηρύξεις, πρωτοβουλίες, συνέδρια, ημερίδες

Σχολιαστής
Περπατώντας στην οδό Στουρνάρη του χτες και του σήμερα

Καυτή Πατάτα
Διοικητικές αλλαγές στα Πανεπιστήμια

Αντιλογίες
Εθελοντισμός κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης

Πήγα-Είδα-Διάβασα
Ο μήνας που έφυγε. Τα καλά πρέπει να μοιράζονται

PDF Εκτύπωση E-mail
1   Εβδομάδα Μεταναστών

Το Εθνικό Θέατρο ανοίγει τις πόρτες του από τις 20 έως τις 22 Μαΐου 2011, σε ανθρώπους που προέρχονται από άλλες χώρες αλλά ζουν, εργάζονται και δημιουργούν δίπλα μας. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Άλλης Διάστασης θα φιλοξενηθούν πολιτιστικές δράσεις (θέατρο, μύθοι και αφηγήσεις, δρώμενα, μουσική, εικαστικά κλπ) στους χώρους του Εθνικού Θεάτρου, από μετανάστες που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας. Οργανωμένες ομάδες μεταναστών αλλά και μεμονωμένα άτομα που ασχολούνται με τον πολιτισμό μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις για την παρουσίαση της δουλειάς τους. Προτάσεις θα γίνονται δεκτές έως τα μέσα Φεβρουαρίου 2011. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν επιπλέον πληροφορίες για την κατάθεση των προτάσεων τους Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλέφωνο 210 5288168 (15:00 – 17:00).


2 Νέο πολιτιστικό πρόγραμμα στο Βρυσάκι

Η Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση και ο χώρος τέχνης & δράσης το Βρυσάκι στην Πλάκα ανακοίνωσαν το νέο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της εταιρείας και στο Facebook


1   Διεθνές Σχολείο Πολιτισμού

Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελλάδα-Διεθνές Σχολείο Επικοινωνίας και Πολιτισμού», διοργανώνει εργαστήρια με σκοπό την στήριξη των μεταναστών-ρομά-προσφύγων-αλλοδαπών που ζουν στην Ελλάδα και την ένταξη τους στην ελληνική κοινωνία. Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές στις δομές: Ιωάννινα: ΕΚΥΘΚΚΑ, Γ. Παπανδρέου 2, Παλαιό Χατζηκώστα, στο τηλέφωνο 26510 788 10 και Πάτρα: Κανακάρη 101Β (εντός στοάς) 3ος όροφος, στο τηλέφωνο 2610 620 059.


2 Στην πόλη του μύθου

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ελευσίνας σας προσκαλεί στην έκθεση «Χρόνος - Μνήμη». Έντεκα νέοι εικαστικοί κάνουν στάση στην Ελευσίνα, μια πόλη που το όνομα της είναι συνυφασμένο με το μύθο και το μυστήριο. Διάρκεια: έως 27 Φεβρουαρίου 2011. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 - 14:00 και 17:00 - 21:00 εκτός Δευτέρας στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λ. Κανελλόπουλος» Δραγούμη 37, Παραλία Ελευσίνας, τηλ.: 210 5544325.


1   Φύλο και στερεότυπα

Το Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας διοργανώνει εργαστήριο με τίτλο «Gender Stereotypes and Gendered Attitudes in the Assessment of Women’s Work» στις 3 και 4 Μαρτίου στην Αθήνα. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις αιτήσεις θα βρείτε εδώ


2 Συνέδριο από την ΕΛΕΠΑΠ

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ), διοργανώνει συνέδριο με θέμα «Πρώιμη παρέμβαση σε παιδιά με νευροαναπτυξιακά προβλήματα», το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Athens Imperial Hotel, στην πλατεία Καραϊσκάκη.Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ (οι φοιτητές δωρεάν). Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου στα τηλέφωνα 210 721 2780, 210 725 1121, στο fax 210 722 8380 ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


colors